keskiviikkona, tammikuuta 30, 2013

Vaatteita vaativille miehille


Kuva © Markus Henttonen
Kun vaatesuunnittelija Marjut Uotila 2000 harjoitteli Pariisissa, hän huomasi, ettei moderneja miesten vaatteita ollut missään. Pari vuotta myöhemmin hän loi Dusty-malliston miehille, jotka haluavat ilmaista itseään pukeutumisella.

– Aiemmassa koulutuksessa ei ollut tullut esille, miksi vaate on sen näköinen kuin se on. Pariisissa opin, että idea voi lähteä vaikka nykytaiteesta.

Uotilalla muoto ja materiaali kulkevat rinnakkain. Yksinkertaisen vaatteen juju voi olla erityinen leikkaus, neulekoriste tai syövytetty, lähes kolmiulotteinen printti.

Dusty-mallisto on suunnattu kansainvälisille markkinoille, pieniin putiikkeihin. Asiakkaat ja kauppiaat arvostavat laadukkaita, pieniä sarjoja. Uotila taas arvostaa palautetta, jota hän saa messuilla ja verkon kautta.

– Osalla kauppiaista on jo usean sesongin kaari seurata mallistoa. On tosi tärkeää yllättää heidät aina uudestaan. 

Uotila tekee suunnittelutyön Lahdessa ja teettää vaatteet lähellä, koska haluaa valvoa jokaista yksityiskohtaa. Kotikaupunki sopii hyvin tukikohdaksi.

– Helsinki ja lentokenttä ovat lähellä. Ei Suomi ole enää muutenkaan syrjässä, verkon kautta voi hyvin seurata, mitä miesten muodissa tapahtuu. 


Haastattelu on aiemmin julkaistu Muotoilijakuvia-kirjassa. Tämä on haastattelu 16/25. Markus Henttosen kuvat ovat nähtävissä myös hänen nettisivullaan.


Ei kommentteja: