torstaina, kesäkuuta 16, 2005

Bloggarin paineita ennen kesälomaa

Viime päivinä useissa blogeissa (Sedis blog, Kari Haakana, Media=blogi, Tuhatsanaa.net jne.)vellonut keskustelu yritti kehittää bloggaajille yleispäteviä ohjeita ja osittain kiistää niitä.

Kävin mm. Tuijalle kommentoimassa sitä, etten bloggarina halua noudattaa samoja sääntöjä kuin ammatissani journalistina, koska mielestäni tämä kirjoittelu on harrastusta, ei työtä.

Ei niin, että haluaisin hirveästi valehdella, johtaa harhaan tai etenkään rikkoa mitään lakeja. Haluanpahan vain ottaa tämä blogikirjoittelun iisimmin kuin päivätyöt. Ja kaiken lisäksi luotan siihen, että harvat lukijani myös sen ymmärtävät. Samasta asiasta kirjoittaa tyhjentävästi Yhden kakkupalan mies: 1. Minä kirjoitan lain puitteissa. 2. Pyrin olemaan Hyvä Jätkä (paitsi kun pitää olla Paha Jätkä) 3. Joka lukee, lukee omalla vastuullaan.

Esimerkiksi nyt on niin paljon työkiireitä, että on pakko rikkoa "sääntöjä" asioiden seuraamisesta ja tavoitettavissa olosta. Tekeillä olevat artikkelit ovat puhtaasti lehtijournalismia, joten tuskin keksin niiden reunoiltakaan mitään täällä kommentoitavaa. Tai mistä sen tietää? Lupauksia en anna siitä, milloin seuraavan kerran täällä esiinnyn tai muiden blogeja vakoilen. Kesälomalle yritän heinäkuun alusta.

2 kommenttia:

ilmirajat kirjoitti...

Itseäni(kin) häiritsee blogien rinnastaminen liian suoraviivaisesti journalismiin ikään kuin ei olisi kuin yksi genre - blogi - ja yksi tarkoitus - hyvä journalismi.

Tuija kirjoitti...

En aio itsekään noudattaa kirjaimellisesti niitä sääntöjä, joita hahmottelin - juuri esimerkiksi tuo asioiden seuraaminen kävisi kyllä juukerin työlääksi.

Toimittajataustaisena bloggarina on kyllä vaikea löytää oikea säätö akselilla kepeää mutu-nakkelua - tutkittu juttu. Mutta etsiskellään. .. :)