torstaina, toukokuuta 01, 2008

Valokuvatorstai: Aatteen palo

Aatteet, uskonnot, elämänkatsomukset... Minulle ei ole koskaan selvinnyt, mikä saa jonkun uhraamaan itsensä täysin vain yhdelle asialle.

Suomalaisessa vapussa on jäljellä kovin vähän aatteen paloa, mutta näillä nuorilla sitä riitti vajaa viikko sitten, kun he kiersivät Helsingin keskustassa.

Kyse on siis Valokuvatorstain tämän viikon haasteesta.

7 kommenttia:

Oh-show-tah hoi-ne-ne kirjoitti...

Alusvaatteisillaan?

savisuti kirjoitti...

Nämä mekkopukuiset rantautuvat välillä asemalle myymään tuotteitaan ja laulamaan. Kannattajia ei taida täällä pohjolassa liikaa olla.

Tarjuska kirjoitti...

Mitäköhän he mahtavat kannattaa? Jokaisella omat aatteensa, joiden puolesta taistella tai kannattaa. :)

KirsiM kirjoitti...

Verkkomaisteri, aatteellisuus on useimmiten nuorten juttu. Keski-ikäiset ja vanhat tietävät liiaksi ollakseen riittävän yksipuolisia – tai sitten ovat niin paatuneita, että vetävät omaan pussiin, vaikka tietävät sen vääräksi.

InaR kirjoitti...

En tosiaan tiedä, onko noilla Hare Krishnoilla virallisempaa nimeä, mutta nuoriahan heistä useimmat taitavat olla. En myöskään osaa sanoa, kuinka vakavaa ja pysyvää heidän aatteellisuutensa on - ja onko siitä haittaa jollekulle.

Totta varmaan, että ääriaatteellisuus asuu helpommin nuoressa kuin vanhassa. Mutta on se yksilökysymyskin. Kahden nuoren aikuisen äitinä olen seurannut todella mielenkiintoisia keskusteluja viime aikoina. Nuorempi on se jyrkempi mutta myös hyvin keskusteleva tapaus. Uskon, etteivät hänen kaltaisensa sittenkään ihan mihin tahansa hurahda, ainakaan jos asiat muuten ovat kunnossa.

Ja aatteita pitää olla; etsimistä, ajattelemista ja sitoutumista vastaan en todellakaan kirjoita. Mutta entisenä poliittisen historian opiskelijana ehkä tajusin jo varsin nuorena, ettei mikään yksi totuus ole koskaan ollut hyvästä.

KirsiM kirjoitti...

Eivät kaikki nuoret ole ehdottomia, eivät toki. Eivätkä kaikki vanhenevat ihmiset luovu kokonaan nuoruutensa ihanteista. Aatteen paloa näkyy kuitenkin minun nähdäkseni useammin nuorista silmistä kuin vanhemmista.

Mimosa kirjoitti...

aatteen palo jonka päämääräänä onnellisuus...