maanantaina, toukokuuta 09, 2005

Uutiskirje muistuttaa

Sain tänään uutiskirjeen tai pikemminkin arvosteluista muistuttavan viestin Kiiltomadon toimitukselta ja samalla hyvän syyn livahtaa kirjallisuusarvostelujen pariin omien tylsien kirjoitushommien keskeltä. Kiinnostavalta vaikuttaa etenkin Nelson Algrenin Kultainen käsi -kirjan arvio, jonka on kirjoittanut Reijo Virtanen. Tsekkaan aina myös pääkirjoitukset, jotka ottaavat välillä tiukastikin kantaa kirjallisuuteen, sen arviointiin valtamediassa, taidehallintoon tai joihinkin muihin marginaalikirjallisuutta sortaviin koneistoihin.

Mistään henkilökohtaisesta postistahan ei ole kysymys, vaan verkon kohdistetusta ja räätälöidystä viestinnästä, johon olen itse suostunut.

Aloitin uutiskirjeiden tilaamisen joskus pari vuotta sitten kesäkuumilla, kun työt tympivät, eikä kukaan järkevä ihminen lähettänyt minulle mitään oikeita sähköpostiviestejä (ja niiksi en lue kiertäviä vitsiviestejä, joita inhoan). Nykyisin tsekkaan läpi noin kymmenen viestiä päivässä, joten homma on toki välillä rasitteeksikin. Olen kuitenkin huomannut, että esimerkiksi verkkoviestinnästä pysyy kohtalaisen hyvin perillä, kun vilkuilee läpi tietyt alan uutislitaniat päivittäin jossain välissä. Ja voihan viestit ohjata osoitteen perusteella erilliseen kansioon, josta ne voi tsekata kun ehtii. Minulla useimmat päivittäiset uutiskirjeet menevät suoraan poistettuihin, jonka sisällön siirrän roskakoriin aina illalla.

Ei kommentteja: