torstaina, maaliskuuta 08, 2007

Vista tekee sähköposteista salakirjoitusta?

Jouduin ostamaan uuden työtietokoneen, jossa tietenkin on vista-käyttöjärjestelmä. Vuorokauden käytön aikana olen saanut jo kaksi sähköpostia, joiden sisältö on muuttunut aivan uskomattomaksi koodikieleksi. Kumpikin luotettavilta uutislähteiltä ja isoista organisaatioista. Olisipa hauska tietää, johtuuko yhteensopimattomuus nyt vistasta vai mistä. Aiemmin samojen organisaatioiden postit ovat kyllä auenneet ainakin tarpeeksi selkokielisinä.

Itsehän en huvikseni asentele mitään ohjelmia vaan turvaudun ammattilaiseen, kun kerran teen koneella töitä. Eilen ko. henkilö huokasi, kun näki reilun vuoden ikäisen tulostimeni. Ovat monet asiakkaat kuulemma vistan myötä joutuneet tulostinkauppaan, kun ei löydy yhteensopivuutta. Siltä näytti hetken minunkin työpisteessäni, mutta sitten ohiteltiin joitain tulostimen ominaisuuksia ja saatiin se toimimaan peruskäytössä (meillä ei siis tulostella valokuvia tai tehdä cd:n päälle kuvia).

Eiväthän ne uudet tulostimet, ainakaan musteisiin verrattuna, paljon maksa, mutta olen periaatteessa kaikenlaista luonnonvarojen tuhlaamista vastaan. Ymmärrän sen, että oikeasti vanhoihin laitteisiin on vaikea saada osia tai päivityksiä. Mutta että yksi käyttöjärjestelmä pakottaa kymmenet kodit ja työpaikat ostoksille, on jo rikollista.

1 kommentti:

Kirsi kirjoitti...

Myötätuntoa.
On maan tapa kantaa vanha tulostin köyhille naapureille tai roskalaatikkoon, kun siitä loppuu muste, Ina. Että se siitä kestävästä kehityksestä.