keskiviikkona, elokuuta 17, 2005

ExtraFilmin postimyyntiä - kenen kuvat saan tänään?

Keneltäkään ei varmasti ole jäänyt huomaamatta ExtraFilmin massiivinen mainoskampanja, jossa se lupailee digikuvien paperikopioita 0.09 euron kappalehintaan. Intouduin minäkin tilaamaan siskontytön ristiäiskuvista kopiot, mutta miten kävikään! Sain ainakin neljän vieraan perheen vastaavanlaiset kuvat kolmessa eri lähetyksessä.

Itse tilaaminen tuntui hoituvan harvinaisen yksinkertaisesti firman oman nettiohjelman kautta. Vaan jokin ilmeisesti mättää asiakkaiden tunnisteissa, sillä maanantaina sain ensin yhdet väärät kuvat, eilen kaksi painajaismaisen suurta pahvilaatikkoa, joissa laskujeni mukaan oli kolmet väärät kuvat ja yhdet oikeatkin. Kovin tarkkaan en tosin viitsinyt aivan vieraiden ihmisten kuvia selailla - yhteistä näyttivät olevan vauvat, ristiäiset tai muut juhlat ja kesäiset otokset mökiltä.

Tietenkin heti reklamoin soittamalla, ja kumpanakin päivänä vakuutettiin, että tämä on todella harvinaista. Lasku oli oikein, joten rahallista menetystä ei tullut, mutta enemmän hirvittääkin ihmisten tietosuoja. En itse ole perustanut ExtraFilmin sivulle avointa albumia sukulaisten katsottavaksi, koska en halua laittaa ihmisten naamoja nettiin kysymättä heiltä. En myöskään toivo, että joku muu katselee minun kuviani nyt jossain päin Suomea. Erikseen ovat kuvat, jotka päätän julkaista esim. blogissa.

Herää tietysti kysymys, missä vaiheessa tunnistus on mennyt vikaan, kun minulla kuitenkin pitäisi olla ihan oma käyttäjätunnus ja salasana. Ja missä kaikkialla Suomessa katsellaan toisten yksityisiä kuvia? Eihän se meidän tavisten, pelkkiä viattomia perhekuvia tilaavien, kohdalla niin vaarallista ole - vaikka en olekaan innostunut omien ja sukulaislasten naamojen joutumisesta vääriin käsiin. Mutta entä sitten, jos vaikkapa Matti Vanhasen lomakuvat tuttuine ja tuntemattomine kasvoineen joutuisivat levitykseen? Voisi olla kiusaus kuvien saajalla pistää fotot myyntiin. Minä postitin muiden perhekuvat kiltisti takaisin firmaan.

1 kommentti:

markjones5314 kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.