keskiviikkona, heinäkuuta 13, 2005

Bisnestatit ja Berlusconi

Heinähelteillä ei voi välttyä suomalaisen ruuan arvioilta, joita taisi aamun Hesarissakin olla kaksin kappalein. Riemastuttavin uutinen osui kuitenkin silmiin kotimaakuntamme Etelä-Suomen Sanomista, jonka artikkelissa Bisnestatin sato-odotukset korkealla Päijät-Hämeessä italialaissyntyinen Loreno Dalla Valle kertoo polttaneensa hihansa Berlusconin mielipiteistä ja jopa lähettäneensä tälle sähköpostia aiheesta. Hän myös kertoo myyvänsä nyt osan herkkutattisadostaan muualle kuin Italiaan Berlusconin möläytysten takia. Mahtaneeko pitää paikkansa?

Artikkelin pääasia on toki kertoa herkkutattisadosta tai ennemminkin sen odotuksista. ESS näkyy palaavan asiaan säännöllisesti aina näin heinäkuun puolivälissä ja samalla antavan Dalla Vallelle mahdollisuuden markkinoida herkkutattibisnestään ja sienipakastamonsa toimintaa. Ihan ymmärrettävää toki Sysmän seudun sienestäjien kannalta, ovathan sienestys ja marjastus sentään vielä jonkinlaisia maaseudun lisäelinkeinoja, vaikka taantumassa taitavat ollakin.

Minua herkkutattisato kiinnostaa aktiivisienestejänä, jolle mikään kilohinta ei ole riittävä, jotta malttaisin luopua aarteistani. Seuraan sienisadon kehitystä blogissani Pro Mustarousku.

Ei kommentteja: