sunnuntaina, tammikuuta 16, 2011

Luetut, nähdyt ja koetut

Tuttava listasi pari päivää sitten tänä vuonna lukemansa kirjat, joita olikin jo ihan kunnioitettava määrä. Samalla tulin ajatelleeksi sitä, miten helposti luetut kirjat tipahtavat mielestä, vaikka olisivat kuinka tuntuneet lukuhetkellä hyvältä - tai erityisen huonolta - kirjallisuudelta. Aika harva kirja kuitenkaan pääsee sinne suurten elämysten joukkoon.

Itsekin yritin pitää jonkin aikaa blogia, johon kirjasin "kaikki" kulttuurielämykseni. Sen vika oli se, että yritin kirjoittaa jokaisesta näytelmästä, näyttelystä, kirjasta tai elokuvasta jonkinlaisen pikku arvion. En kuitenkaan osaa kirjottaa vain hetken havaintoja, koska arvostelen kirjoja ja joskus näytelmiä myös ammatikseni.

Yritän kuitenkin uudelleen pistää ylös vähintään kirjat, näytelmät, näyttelyt ja elokuvat. Varsinaiset arviot siirrän tänne vasta, kun teksti on julkaistu jossain niistä neljästä maakuntalehdestä, joille työskentelen.

Vuoden 2011 aikana olen lukenut tähän asti:
Chimamanda Ngozi Adichie: Puolikas keltaista aurinkoa
Rauli Virtanen: Saigonista Bagdadiin - neljä vuosikymmentä ulkomaankirjeenvaihtajana
Kerttu-Kaarina Suosalmi: Hyvin toimeentulevat ihmiset
Harri Tapper: Näin syntyvät revontulet

Eilen kävin katsomassa Lahden kaupunginteatterissa Kenneth Grahamen klassikkoon perustuvan lastennäytelmän Kaislikossa suhisee, jonka on ohjannut Eila Piispanen ja sovittanut Kati Kaartinen.

Ei kommentteja: