keskiviikkona, heinäkuuta 18, 2007

Horisontissa siintää Rantagalleria

Osallistuin toukokuun lopussa risteilylle, jossa pohdittiin ensi kesänä avautuvan Vesijärven Rantagallerian sisältöä. Merikartan ja perimätiedon avulla pieni ydinporukka katsasti paikkoja, joihin voisi sijoittaa ympäristötaideteoksia risteilyturistien, purjehtijoiden ja ranta-asukkaiden iloksi. Lahden ympäristöön sijoittuva Rantagalleria on osa Taidemajakka-projektia, jonka ensimmäiset teokset on jo pystytetty Päijänteelle. Haasteena on nyt vain saada hankkeelle rahoitus, jotta ympäristöä kunnioittavat ja sen arvoja korostavat teokset todella nousevat rannoille.

Lahden Sibeliustalossa esillä olevassa näyttelyssä voi käydä 3.8. asti katsomassa kuvia sekä valmiista töistä että tulevaisuuden sijoituspaikoista. Valokuvaaja Juha Tanhuan kuvat Vesijärveltä ovat ihan toista tasoa kuin tämä oma otokseni jostain reitin puolivälistä. Juhan kuvissa on valo kohdallaan ja horistonttikin suorassa...

Näyttelyssä on myös kolme ympäristötaiteeksi laskettavaa teosta, taiteilijoina Tapani Kokko, Jukka Lehtinen ja Villu Jaanisoo. Minun suosikkini on Kokon hieno Maja, johon monikin pikkupojan sielulla varustettu mielellään kiipeäisi. Pikkunäyttely muuten sopii hienosti osaksi päiväkävelyä, minäkin sain siellä erittäin ystävällistä kohtelua oppaalta kävelysauvoista ja lenkkivaatteista huolimatta.

Ei kommentteja: