torstaina, lokakuuta 19, 2006

Pörrää, pörrää - ja tanssii


Pörrää, pörrää
Originally uploaded by InaRuo.
Täällä sitä nyt sitten ollaan, koko maailman huomion keskipisteessä, ainakin suomalaisten turvallisuusviranomaisten mielestä. Eikä taatusti ole koskaan ollut näin turvallista, ainakaan jos lasketaan sinisten poliisiasujen määrä. Kopterikin pörräsi eilen keskustan talojemme päällä niin kauan, että se ehti kuvata naapuritalon remonttityömään jokaisen rakennustelineen.

Aamulenkillä sai mukavaa vaihtelua, kun Urheilukeskukseen ei ollut mitään asiaa. Sibeliustalon suuntaan tie oli aamupäivästä vielä auki. Olikin tosi mukava ihastella työteliäitä viranomaisia ja kokoustyöläisiä pystyttämässä aitoja, ajelemassa poliisiveneillä ja autoilla ympäriinsä ja miettimässä, miten päin ne liput nyt sitten pitääkään salkoon nostaa. Ja illansuussa oli melkein jännittävää ajella päin kieltomerkkejä matkalla italian tunnille - vaikka niissä vielä tänään lukikin "tontille ajo sallittu". Huomisaamusta lähtien senkään koulutuspaikan pihalle ei sitten enää pysäköidä, rakennus kun sijaitsee lähes suoralla linjalla Sibeliustalon kokouspaikan ja Messukeskukseen pystytetyn lehdistökeskuksen välissä.

Kaupunginisillä on tänä viikonloppuna muikeat ilmeet, kun kokouskuvissa aina siellä täällä vilahtaa joku nurkka Lahtea. Paikallistuntemusta voi syventää myös uudelta, hyvin tanssipitoiselta musiikkivideolta, joka julkaistiin myös Lahden nettisivulla. On se niin hienoa, vaikkei huomenna pääse kotoaan luultavasti mihinkään, ainakaan autolla. Maallekin pitäisi ajaa kielletyn reitin kautta.

Ei kommentteja: