tiistaina, joulukuuta 13, 2005

Kulttuuri-Lahti bloggaa

Lahti on yksi vuoden 2011 kulttuuripääkaupungiksi havittelevista suomalaiskaupungeista. Nettisivut se sai auki myöhään, vasta eilen, mutta ainakin yhdessä asiassa projektitoimisto on muita edellä. Lahti 2011 bloggaa.

Avausmerkintä Lahti on mielentila pohtii lahtelaista ironiaa ja etäisyyden ottamista, joita on erehdytty luulemaan jopa tylsyydeksi. Tänään on vuorossa Lahden maine, joka ei tänään Lahdessa alustaneen professori Pekka Aulankaan tutkimuksen valossa ole siitä parhaasta päästä maassamme.

Kiitokset bloginpitäjälle - Lahti 2011 -toimiston tiedottajalle Heini Moisiolle - ettei hän yritä merkinnöissään sokeroida kotikaupunkiani tunnistamattomaksi. Aulaakin hän tukistaa ihan asiasta, jos kaupungin osittain rahoittama professori ei tosiaan ole viitsinyt mennä alustuksessaan juuri pintaa syvemmälle etsiessään syitä Lahden maineelle.

Etenkin sivuston kulttuuria-otsikon alta löytyy kuva, joka hyvin kuvaa normaalia kulttuurityöläisen arkea missä tahansa suomalaisessa kaupungissa. Useammin se muistuttaa sauvakävelyä räntäsateessa kuin purjehdusta sinisillä laineilla maineikkaan sinfoniaorkesterin soidessa taustalla.

Ei kommentteja: