sunnuntaina, marraskuuta 06, 2005

Joululahjarahat Pakistaniin

Hyvä idea Kirsiltä: pistetään blogeissa sana kiertämään ja kehotetaan laittamaan joululahjarahat tai edes osa niistä johonkin inhimillistä hätää lievittävään keräykseen.

Hieno vaihtoehto esim. kuitata veljeni perheen kanssa vaihdetut joululahjat, jotka ovat menneet puolin ja toisin totaalisen pieleen sitten perheidemme pikkulapsiaikojen. Ja tarkemmin ajatellen korvattavia kohteita löytyy todella helposti lisää...

4 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Kiitos erinomaisesta ideasta. Olen jo sopinut muutaman ystäväni kanssa, että ostamme toisillemme jouluhjaksi vuohet. Virtuaalifarmi Keniassa on ajatuksena hauska, mutta suurimman ilon kutut antavat lahjan todellisille saajille, näin uskon.

Vielä tuosta Teatteri Vanhasta Jukosta. Jatka ihmeessä arvostelijan uraasi! On kiinnostavaa lukea, millaisiin aiheisiin eri puolella Suomea on tartuttu. Minä olen Adolf Eichmann vaikutti sen verran tsäpäkältä, että olen jo etsinyt kalenteristani sopivaa iltaa Lahden pyrähdykselle.

mikaje kirjoitti...

Herää kysymys näinä aikoina, mikä takaa sen, että raha/tavaralahjoitukset menevät kyseiseen paikkaan. Millä herätetään usko taas, että keräykset kannattavat ja niistä on hyötyä? Olemmehan saaneet lukea viimeaikoina medioista kiinnijääneistä "keräysfirmoista".

InaR kirjoitti...

Eivätköhän vanhat ja perinteiset Unicef, Punainen Risti, Kirkon ulkomaanapu (jota en itse halua avustaa sen kirkollisen sanoman vuoksi, mutta luotan kuitenkin sen toimintaan)ja muutamat muut järjestöt pidä huolta myös luotettavuudestaan. Näiden järjestöjen ihmiset ovat itse myös kentällä usein henkensä kaupalla, joten en viitsi kotisohvaltani hirveästi epäillä heidän motiivejaan.
Kyllä minäkin epäilen monenlaisia puhelinkeräyksiä ja etenkin uusia yrittäjiä. Sinänsä ikävää tietysti niiden hyvien asioiden kannalta, joita yritetään niillä auttaa. Oma rajaukseni on auttaa nimen omaan kolmansissa maissa tapahtuvaa kehitysyhteistyötä tai akuuttien katastrofien jälkihoitoa. Suomessa toki on myös paljon hätää, mutta sittenkin ihan toisella lailla rakenteet kunnossa.

mikaje kirjoitti...

Silti on niin vaikeaa aatella tätä koko maailmaa sillä tasolla, että miten on syntynyt kolmansia maita. Miksi heillä on asiat niin huonosti. Kyllä minäkin uskon Punaiseen Ristiin tai Unicefiin mutta tällä hetkellä markkinoilla on niin monta "pyytäjää", että valitettavasti niissä menee hämillään kaiken tämän keskellä. Eikö voisi olla yksi taho, joka välittää avun eteenpäin?