perjantaina, lokakuuta 14, 2005

Kirjallisuuden Nobel - vanha uutinen jo illalla?

Olin koko eilisiltapäivän ja alkuillan tahattomassa uutispimennossa työkeikkojen ja opiskelun vuoksi. Kun illalla puoli yhdeksän maissa ehdin hengähtää, tuli mieleen, että kirjallisuuden Nobelhan on jaettu tänään. Koska olin maalla netin ja tv:n ulottumattomissa, odottelin Radio Suomen iltayhdeksän uutisia.
Kun uutisissa oli päästy New Orleansin kaupungin vedestä tyhjennyksiin ja jo unohtamiini kotimaan uutisiin, tajusin ettei uutista enää tule. Aloin jo epäillä eläväni väärässä päivässä. No, onneksi iltakymmenen uutiset ja niiden perään tullut Päivä tunnissa korjasivat asian, eikä tarvinnut odottaa aamun sanomalehtiä kuullakseen Harold Pinterin nimen ja vähän taustaakin.
Ymmärrän, että yksittäisillä uutislähetyksillä voi olla omat uutiskriteerinsä, mutta ei kai kirjallisuuden Nobel, toinen suurta yleisöä kiinnostavista Nobelin palkinnoista, sentään seitsemässä tunnissa vanhene uutisena? On kai niitä muitakin ihmisiä, joita kirjallisuuden vuoden ykkösuutinen maailmassa voisi kiinnostaa edes maininnan verran kaikissa päivän uutislähetyksissä?
Olipahan opiksi, ettei perusuutiskanaviin enää voikaan luottaa. Pitääkö tässä ruveta tosiaan tilaamaan uutisia kännykkään?

Ei kommentteja: