keskiviikkona, kesäkuuta 13, 2012

Eikö HBL halua suomenkielisiä lukijoita?

Tilaan Hufvudstadsbladetia Lahteen eli suomenkieliselle paikkakunnalle. Vähintään kerran kuussa joudun soittamaan täkäläiseen Esa Jakelut -palveluun, kun lehti ei aamulla tule. Maakuntalehti Etelä-Suomen Sanomien kanssa samaan konserniin kuuluva jakelufirma kun jakaa täällä käsittääkseni kaikki muutkin aamulehdet.

Usein vika on varmasti ollut tässä päässä, mistä kielii jo lehdenjakajan virhe: tilalle on tarjottu monia muita tabloid-kokoisia lehtiä Itä-Hämeestä Kauppalehteen. Niin luulin olevan tänä aamunakin (Kauppalehti), mutta soitto jakelupäivystykseen kertoi toista.

Aina anteeksipyytävä ja oman pään virheet tunnustava päivystäjä kertoi, että HBL on itse muuttanut jotenkin jakelusysteemiä, minkä jälkeen Lahteen on tullut liian vähän lehtiä. Ensin hän lupasi meille paikkauslehden, mutta joutui sitten soittamaan perään. Yhtään ylimääräistä lehteä ei löytynyt mistään.

Ihmetyttää moinen nuukuus HBL:n päässä. Eikö se halua pitää kiinni suomenkielisen paikkakunnan harvoista lukijoistaan? Onko tämä ovela tapa tiputtaa pois lukijat, joille lähetettävien lehtien jakelu ehkä maksaa hieman enemmän kuin pääkaupunkiseudulle?

Toisaalta ruotsinkielisellä ykköslehdellä on varmasti lukijoita pitkin Suomea, joten kovin hyvä tuo strategia ei ole. Eikä se varmasti ole iso kustannus, jos Lahteen tulee vaikkapa kymmenen ekstralehteä.

Ei kommentteja: