maanantaina, lokakuuta 10, 2005

Hyvää Aleksis Kiven päivää!

Digitoday ohjasi itselleni aiemmin tuntemattoman Mederran etusivulle uutisellaen, jonka mukaan sähköistä markkinointiviestintää harjoittava yritys on keksinyt oivan Aleksis Kiven päivän mainoskikan. Seitsemän veljestä on nyt siis netistä luettavissa firman tarjoaman digipaper-tekniikan avulla.

Ensisilmäyksellä ei vaikuttanut kovin lupaavalta, siltä tekstihän aukesi suttuisana. Mutta kun älysin etsiä kohdistimen, sain tekstin suuremmaksi ja samalla tarkemmaksi. Palvelee siis myös niitä näkövammaisia, jotka pystyvät lukemaan suurta tekstiä.

Mikäs siinä, fiksumpihan tällainen mainoskampanja on kuin moni muu. Etenkin jos se ohjaa jonkun uuden lukijan Seitsemän veljeksen pariin. On se vaan aina yllätys, kuinka moni kuolematon sanonta onkaan peräisin juuri tuosta tekstistä. Mutta ei kai kukaan kokonaista kirjaa jaksa ruudulta lukea, jos ei ole pakko?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Itseasiassa jaksaa. Poikaystävääni ei saa menemään kirjastoon, eikä hän halua maksaa kirjoistaan. Hän siis lataa kirjat alkuperäiskielellä netistä. Tänä kesänä hän istui viikkotolkulla sohvalla sylissään kannettava, jonka ruudulta hän luki fantasiaromaaneja 20 kappaletta.