torstaina, lokakuuta 18, 2007

Valokuvatorstai: Saaste

Mikä saa säästämään vanhat haastattelunauhat, kuva-cd:t ja vastaavat? Aluksi tietysti halu varmistua siitä, että dokumentit löytyvät tarvittaessa. Tämä (digitaalinen) maailma tuottaa hirveästi tallennesaastetta, jota tarvitaan hyötykäytössä vain hetken. Ilmankaan ei silti uskalla toimia, sen verran on kokemuksia myös bittien katoamisesta. Vai onko sittenkin kyse vain huonoista tottumuksista kuten silloin kun printtaamme melkein minkä tahansa tekstin?

Valokuvatorstain tämän viikon haaste on saaste. Samalla jatkan muuttoprojektimme dokumentointia - lisään siis vähintään bittisaastetta.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itselläni on aika vähän tuota tallennesaastetta ihan tuossa muodossa. Tosin olen monesti ihan "varmuuden vuoksi" tulostellut tärkeät viestit ja kokouspaperit. Niitä on sitten mapeissa vähän liiankin kanssa. Kukapa se kotioloissa tarvitsisi yli 10 vuotta vanhoja asiapapereita....mutta varmuuden vuoksi ja epävarmuuden välttämiseksi. :o)

Outi kirjoitti...

Osuit tosi isoon saasteongelmaan! Vaikkahan sitten ei olisi noin fyysisinä cd:inä ym tallennettu, niin kaikki mahdollinen varmuuden vuoksi tallennettava tietosaaste melkein hukuttaa välillä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Olipa oivallinen kuvaus aiheeseen! Ja niin totta. Mutta eihän sitä voi mitään heittää pois... koskaan ei tiedä ;)

Ina Ruokolainen kirjoitti...

Kauheinta on, että suurimman osan ajasta vain toimii niin kuin ennenkin. Minäkin huomasin tämän kuva-aiheen vain siksi, että olin aamulla etsimässä vielä jotain pois siivottavaa jätesäkkiin. Olen aika ahdistunutkin siitä, että cd:t ja monet muut tähän päivään kuuluvat tallenteet voi hävittää vain sekajätteen seassa.

Inkivääri kirjoitti...

Joo - tämän sähköisen tiedonkulunhan piti vähentää sitä saastetta8|

Mari kirjoitti...

Nimenomaan! Sähköistäminen vähentää - klisee, joka on todettu vitsiksi jo vuosia sitten. Kiva, että joku huomasi tämänkin puolen!